Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde Groenlandse heilbot met mousselinesaus en champignonstoverij
PT35M
Gestoomde Groenlandse heilbot met mousselinesaus en champignonstoverij
Een heerlijk gestoomde groenlandse heilbot met mousselinesaus en champignonstoverij recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde Groenlandse heilbot met mousselinesaus en champignonstoverij te bereiden
Was de heilbotfilets, dep ze droog, kruid ze met peper en zout en laat ze gedurende 1 à 2 minuten zachtjes gaar stomen in een stoommandje boven de visfumet met de witte wijn en het laurierblad.
Snijd de champignons en de sjalotjes fijn. Stoof de sjalotjes even aan in olijfolie, voeg dan de champignons toe en laat zachtjes stoven tot alle vocht bijna weg is. Houd warm.
Klop de room op. Warm de hollandaise saus zachtjes op en meng dan heel voorzichtig de opgeklopte room erdoor. Breng de mousselinesaus op smaak met peper, zout en citroensap.
Schik de champignons in het midden van het bord, leg de heilbotfilets erop en lepel er een royale portie mousselinesaus over. Schik de gekookt aardappelen ernaast en bestrooi met gehakte peterselie.
Snijd de champignons en de sjalotjes fijn. Stoof de sjalotjes even aan in olijfolie, voeg dan de champignons toe en laat zachtjes stoven tot alle vocht bijna weg is. Houd warm.
Klop de room op. Warm de hollandaise saus zachtjes op en meng dan heel voorzichtig de opgeklopte room erdoor. Breng de mousselinesaus op smaak met peper, zout en citroensap.
Schik de champignons in het midden van het bord, leg de heilbotfilets erop en lepel er een royale portie mousselinesaus over. Schik de gekookt aardappelen ernaast en bestrooi met gehakte peterselie.