Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde groenten in citroensaus
PT30M
Gestoomde groenten in citroensaus
Een heerlijk gestoomde groenten in citroensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde groenten in citroensaus te bereiden
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Breng ondertussen de bouillon aan de kook in de stoompan. Leg eerst de wortelplakjes, koolrabi en ui in de zeef van de stoompan en stoom ze in ca. 8 minuten gaar.
Voeg dan de overige groenten erbij en laat nog 5 tot 7 minuten stomen tot ze beetgaar zijn. Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout. Roer de boter en citroen in een pannetje en verwarm deze samen met wat stoomvocht van de groenten. Laat op matig vuur tot de helft inkoken. Voeg dan de peterselie er aan toe.
Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en giet de citroensaus er over.
Voeg dan de overige groenten erbij en laat nog 5 tot 7 minuten stomen tot ze beetgaar zijn. Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout. Roer de boter en citroen in een pannetje en verwarm deze samen met wat stoomvocht van de groenten. Laat op matig vuur tot de helft inkoken. Voeg dan de peterselie er aan toe.
Schep de groenten in een voorverwarmde schaal en giet de citroensaus er over.
Sjourd Janssen zegt:
Weet trouwen iemand wie de Indische tafel heeft ontdekt??
Mvg
Sjourd