Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum
PT30M
Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum
Een heerlijk gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum
recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum te bereiden
Haal de kop van de langoustines. Pel de staart volledig, maak een kleine insnijding op de rugkant aan het staarteinde en verwijder het darmkanaal.
Stoom de langoustinestaarten in een stoomoven gedurende 1 minuut of in een stoommandje boven kokend water. Bewaar de langoustinestaarten warm en werk ze af met olijfolie.
Snij de rammenas in een mooie balk, en kook gedurende 2 minuten in gezouten water.
Kuis de radijsjes en was ze. Snij in vierkante blokjes.
Kruid de plattekaas met peper, zout en citroensap.
Mix een botje basilicum met 100 ml blanke olie. Passeer door een fijne zeef.
Bordschikking: leg een balkje rammenas onderaan het bord en plaats de langoustine erop. Schik de radijsjes er rond. Plaats puntjes plattekaas ertussen. Lepel de basilicumolie er rond.