Recept
« Terug naar recepten
gestoomde mosselen op z,n thais.
PT30M
gestoomde mosselen op z,n thais.
Een heerlijk gestoomde mosselen op z,n thais. recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke nieuwdorp
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaise schoonzus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gestoomde mosselen op z,n thais. te bereiden
Gooi geopende mosselen weg. Leg de mosselen 10 min. in koud water.Giet ze af.
Verhit de olie in een wok of grote pan. Fruit ui, knoflook, citroengras en peper 4 min. op laag vuur. Voeg wijn en vissaus toe en laat de saus 3 min. koken.
Voeg de mosselen toe en schep ze om. Doe de deksel op de wok en laat de mosselen 3-4 min. koken tot ze open zijn(niet te lang, want dan worden de mosselen taai). Gooi ongeopende mosselen weg. Voeg koriander toe, schep de mosselen om en serveer met gekookte rijst en een frisse salade.
Verhit de olie in een wok of grote pan. Fruit ui, knoflook, citroengras en peper 4 min. op laag vuur. Voeg wijn en vissaus toe en laat de saus 3 min. koken.
Voeg de mosselen toe en schep ze om. Doe de deksel op de wok en laat de mosselen 3-4 min. koken tot ze open zijn(niet te lang, want dan worden de mosselen taai). Gooi ongeopende mosselen weg. Voeg koriander toe, schep de mosselen om en serveer met gekookte rijst en een frisse salade.
Mijn kookverhaal (marijke nieuwdorp)
Door de peper worden de mosselen lekker pittig.
Anneke Vinkesteijn zegt: