KookJij

Gestoomde tongrolletjes

Een heerlijk gestoomde tongrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde tongrolletjes te bereiden

1. Schraap de wortels, trek ze met de dunschiller in lange repen en blancheer die 2 à 3 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
2. Spoel de paprika's, snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon, snij ze in dikke plakken.
3. Spoel het citroengras, snij het in stukken van 5 à 7cm en blancheer 3 minuten. Spoel en droog de oregano, hou de topjes apart voor garnering, hak de rest.
4. Bedruip de tongfilets met citroensap, kruid met peper en zout. Beleg ze met reepjes wortel en een stukje citroengras en rol op.
5. Prik afwisselen vis, champignons en paprika op stokjes. Bestrijk met olie en bestrooi met oregano. Stoom de spiesjes in 15 minuten gaar. Garneer ze met een plukje oregano en geef er partjes citroen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willem boer

willem boer zegt:
Lijkt me heerlijk, bedankt voor dit recept:p Ik ga hem zeker proberen.
Groetjes Willem Boer