Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde tongrolletjes
PT45M
Gestoomde tongrolletjes
Een heerlijk gestoomde tongrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gestoomde tongrolletjes te bereiden
1. Schraap de wortels, trek ze met de dunschiller in lange repen en blancheer die 2 à 3 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
2. Spoel de paprika's, snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon, snij ze in dikke plakken.
3. Spoel het citroengras, snij het in stukken van 5 à 7cm en blancheer 3 minuten. Spoel en droog de oregano, hou de topjes apart voor garnering, hak de rest.
4. Bedruip de tongfilets met citroensap, kruid met peper en zout. Beleg ze met reepjes wortel en een stukje citroengras en rol op.
5. Prik afwisselen vis, champignons en paprika op stokjes. Bestrijk met olie en bestrooi met oregano. Stoom de spiesjes in 15 minuten gaar. Garneer ze met een plukje oregano en geef er partjes citroen bij.
2. Spoel de paprika's, snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon, snij ze in dikke plakken.
3. Spoel het citroengras, snij het in stukken van 5 à 7cm en blancheer 3 minuten. Spoel en droog de oregano, hou de topjes apart voor garnering, hak de rest.
4. Bedruip de tongfilets met citroensap, kruid met peper en zout. Beleg ze met reepjes wortel en een stukje citroengras en rol op.
5. Prik afwisselen vis, champignons en paprika op stokjes. Bestrijk met olie en bestrooi met oregano. Stoom de spiesjes in 15 minuten gaar. Garneer ze met een plukje oregano en geef er partjes citroen bij.
willem boer zegt:
Groetjes Willem Boer