Het is een heerlijk bijgerecht bij tal van mediterrane vleesgerechten of visgerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Getomatiseerde (rode) pasta
PT20M
Getomatiseerde (rode) pasta
Dit gerecht is een typisch voorbeeld van iets wat ik normaal altijd uit de losse pols kook.
Normaal let ik dan ook nooit op de precieze hoeveelheden die ik ervoor gebruik. En het smaakt dan ook elke keer weer een beetje anders.
Vaak ligt het ook enigszins aan de ingrediënten die ik in huis heb.
Maar speciaal voor deze keer heb ik alles netjes opgeschreven.
Het idee van deze pasta komt een beetje van de rode rijst die je vaak bij Mexicaanse gerechten of in Griekse restaurants tegenkomt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Getomatiseerde (rode) pasta te bereiden
- Maak de knoflook fijn, snijd de uien en tomaten in kleine stukjes, kook de pasta en laat deze uitlekken.
- Fruit de knoflook, de uien in de olijfolie en voeg de tomaten toe.
- Kruiden met oregano, peper en zout.
- Laat het geheel nog 10 min sudderen zodat er een saus ontstaat.
- Voeg de pasta toe.