KookJij

Gevogeltefond 2

Een heerlijk gevogeltefond 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: het aspergeboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevogeltefond 2 te bereiden

Hak de soepkip of de karkassen van gevogelte in stukken, doe alles in een soeppan en giet er water bij tot alles ruim onder staat.
Breng het water aan de kook.
Verwijder van de prei de buitenste rokken, spoel ze af onder stromend water en snij ze in ringen.
Spoel de wortels af onder stromend water en snij ze in plakjes.
Maak de selderijknol schoon en snij de selderijknol in blokjes.
Borstel de champignons af, verwijder zandkorreltjes en kontjes en snij de champignons in plakjes.
Pel de ui, maak er met een scherp mesje inkepingen in en steek daarin de kruidnagels.
Rits de blaadjes van de peterselie en bewaar de blaadjes voor later gebruik.
Doe de ui, champignons en peterseliesteeltjes in de soeppan.
Wanneer het water kookt, het bovenkomende schuim afscheppen, het vuur lager draaien tot de vloeistof nog net pruttelt.
De ui, de foelieblaadjes oregano, versgemalen zwarte peper en wat zout toevoegen.
Laat de kippefond 3 uur tegen de kook aan trekken en laat ze afkoelen.
Schep het gestolde vet af en zeef de fond.
Zeef de fond nogmaals door een natgemaakte kaasdoek en laat ze op een laag vuur inkoken tot 1 liter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst