Recept
« Terug naar recepten
Gevuld witloof in een spekjasje
PT75M
Gevuld witloof in een spekjasje
Een heerlijk gevuld witloof in een spekjasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld witloof in een spekjasje te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was het witloof en snij overlangs door. Verwijder de middenste bladeren.
- Meng het gehakt met de fijngehakte tijm en rozemarijn, de eidooier en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout en maak er 8 rolletjes van. Schik een gehaktrolletje op elke witloofhelft, bedek met de andere helft en duw zacht aan. Wikkel elk vleesrolletje in een speksneetje en hou bij elkaar met keukentouw.
- Schik het gevulde witloof in een beboterde ovenschotel. Giet er de gevogeltefond bij en bak 40 min. terwijl je regelmatig bevochtigt met de gevogeltefond. Serveer met aardappelpuree.