Recept
« Terug naar recepten
Gevulde ananastaart
PT65M
Gevulde ananastaart
Een heerlijk gevulde ananastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde ananastaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in van 24 cm. Het beslag volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In de vorm doen en glad strijken. De taart midden in de oven 35 minuten bakken. Laten afkoelen. De ananasschijven laten uitlekken, het sap bewaren. 4 ananasschijven halveren en apart houden voor de garnering. De rest van de ananas in stukjes snijden. Met de suiker door de roomkaas roeren. De taart met een lang mes overdwars doormidden snijden. De ananascréme over de bodem uitstrijken en afdekken met de tweede bodem. De poedersuiker zeven en met wat ananasap gladroeren. Hiermee de taart glazuren. Garneren met ananasschijven en druiven.
ESG zegt: