Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aubergine op de BBQ
PT20M
Gevulde aubergine op de BBQ
Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aubergine op de BBQ te bereiden
- Snijd de aubergine door midden en hol uit. Snijd (een deel van) het vruchtvlees in blokjes en verwijder eventuele pitjes.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de basilicum fijn.
- Meng de blokjes aubergine met de feta inclusief een beetje olie, tomaat en basilicum en breng op smaak met peper en zout (let op met het toevoegen van zout, feta is ook zout)
- Vul de aubergine met het mengsel en grill de helften circa 15 op de (kamado) barbecue of in de oven.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Een lekker bijgerecht bij de barbecue maar deze gevulde aubergine kan uiteraard ook prima in de oven bereid worden en is samen met bijvoorbeeld een stukje vlees/vis/vega en/of rijst/couscous/aardappels een heerlijk hoofdgerecht.