Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette met een kleurrijk tintje
PT50M
Gevulde courgette met een kleurrijk tintje
Een heerlijk gevulde courgette met een kleurrijk tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette met een kleurrijk tintje te bereiden
Courgette in de helft snijden en uithollen het vrucht vlees kun je houden voor in een soep.
Kalkoen, champignons,bieslook en tomaatjes even in de cutter het mag geen pap worden dus grof cutteren.
Meng dit met het eike, chapelure en kruiden vul de courgette rijkelijk met dit mengsel en leg in een vuurvaste schotel goed beboterd en bak gaar in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 40 min. Laatste tien min de trostomaatjes mee opwarmen in de oven.
Voor de saus: Sjalotjes fijn snijden en even aanstoven in boter.
Voeg de room toe, pesto en fijn gesneden bieslook toe laat op een zacht vuur warm worden zeker niet laten koken.
Kruid verder af met de gemalen peper.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Kalkoen, champignons,bieslook en tomaatjes even in de cutter het mag geen pap worden dus grof cutteren.
Meng dit met het eike, chapelure en kruiden vul de courgette rijkelijk met dit mengsel en leg in een vuurvaste schotel goed beboterd en bak gaar in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 40 min. Laatste tien min de trostomaatjes mee opwarmen in de oven.
Voor de saus: Sjalotjes fijn snijden en even aanstoven in boter.
Voeg de room toe, pesto en fijn gesneden bieslook toe laat op een zacht vuur warm worden zeker niet laten koken.
Kruid verder af met de gemalen peper.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.