KookJij

Gevulde Aubergines

Een heerlijk gevulde aubergines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Boek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde Aubergines te bereiden

Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen. Hak het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in de koekenpan (ik gebruik ook vaak de wok hiervoor) en fruit de ui in 5 minuten tot deze zacht is. Voeg vruchtvlees, bleekselderij, paprika, tomaten en wat zout en peper toe en laat alles op laag vuur gedurende 15 minuten pruttelen. Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden en bestrijk een ovenschaal licht in met wat olijfolie. Haal de pan na 15 minuten van het vuur en roer het ei goed door het mengsel heen. Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kaas en zet ze in de oven tot ze borrelen en goudbruin zijn. LET OP dit duurt minimaal een uur. Haal uit de oven en laat afkoelen en dien ze koud op.

Mijn kookverhaal (Frans Marijnissen)

Dit is een recept uit het boek "De Zilveren Lepel" waar ruim 2000 Italiaans gerecht in staan.
Ik had het niet zo op aubergines maar dit smaaklt werkelijk geweldig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Evert

Evert zegt:
super