Recept
« Terug naar recepten
Gevulde cakejes
PT20M
Gevulde cakejes
Een heerlijk gevulde cakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde cakejes te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem. Klop met een mixer de boter, suiker en een mespunt zout. Klop de eieren er een voor een door tot het mengsel mooi luchtig is. Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor en de melk. Vul de eierdoppen tot de helft met het beslag. Schep in elke eierdop 1 theelepel lemon curd. Vul de dopjes tot vlak onder de rand met de rest van het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker.