Recept
« Terug naar recepten
Gevulde champignons met chorizo
PT85M
Gevulde champignons met chorizo
Een heerlijk gevulde champignons met chorizo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oud kookboekje van de lantaarn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde champignons met chorizo te bereiden
-Haal de steeltjes uit de champignons, hak ze fijn en zet ze weg.
-Laat de boter smelten en bak de ui glazig.
-Doe het gehakt erbij en bak in een minuut rul.
-Doe de champignonstelen erbij en de chorizo en bak nog een minuut totdat het mengsel bruin en droog is
-Roer de tomatenpuree en 1 dl water erdoorheen, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 5 minuten sudderen.
-Roer het paneermeel erdoor en laat het minimaal een uur afkoelen.
-Vul de champignonhoedjes met het gehaktmengsel hoog op.
-Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Bak ze bovenin 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
-Bestrooi ze met peterselie en serveer heet.
-Laat de boter smelten en bak de ui glazig.
-Doe het gehakt erbij en bak in een minuut rul.
-Doe de champignonstelen erbij en de chorizo en bak nog een minuut totdat het mengsel bruin en droog is
-Roer de tomatenpuree en 1 dl water erdoorheen, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 5 minuten sudderen.
-Roer het paneermeel erdoor en laat het minimaal een uur afkoelen.
-Vul de champignonhoedjes met het gehaktmengsel hoog op.
-Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Bak ze bovenin 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
-Bestrooi ze met peterselie en serveer heet.