Recept
« Terug naar recepten
Gevulde chocoladebakjes
PT45M
Gevulde chocoladebakjes
Een heerlijk gevulde chocoladebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde chocoladebakjes te bereiden
Snijd of knip voor de chocoladebakjes kleine rondjes of vierkantjes uit schuimplastic. Verpak deze in plasticfolie en doop ze in gesmolten en iets afgekoelde pure chocolade. Zorg daarbij dat de bovenkant chocoladevrij blijft. Wacht even tot de chocolade stevig is en haal dan het verpakte schuimplastic voorzichtig uit de bakjes. Laat de bakjes verder hard worden.
Breng 1 dl slagroom met de koffie aan de kook en schenk dit over de pure chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Breng 1 dl slagroom aan de kook en schenk dit over de witte chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is en roer de likeur erdoor. Laat ook dit mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Klop beide chocolademengsels daarna luchtig en schep ze in een spuitzak met een kleine gekartelde spuitmond. Spuit de crèmes in de chocoladebakjes.
Breng 1 dl slagroom met de koffie aan de kook en schenk dit over de pure chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Breng 1 dl slagroom aan de kook en schenk dit over de witte chocolade. Roer goed tot de chocolade gesmolten is en roer de likeur erdoor. Laat ook dit mengsel afgedekt 2 uur in de koelkast opstijven. Klop beide chocolademengsels daarna luchtig en schep ze in een spuitzak met een kleine gekartelde spuitmond. Spuit de crèmes in de chocoladebakjes.
Milou Bos zegt: