Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette
PT45M
Gevulde courgette
Een heerlijk gevulde courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dr. Franks recepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette te bereiden
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol de courgette uit, bewaar de inhoud. Zet de courgette in een magnetronschaal met bodempje water 8 minuten in de magnetron op 700 watt. Dit is om de courgette gaar te maken. Laat daarna de courgettehelften goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipfilet in stukjes. Bestrooi de kipfiletstukjes met de kerriepoeder, de paprikapoeder en peper. Pel de ui en snipper de ui in stukjes. Pers het teentje knoflook uit. Verhit in een pan 1 eetlepel olie. Bak daarin de kipfiletstukjes bruin. Voeg de knoflook en ui en de inhoud van de courgette toe en laat het geheel gaar worden. Leg in de ovenschaal de uitgelekte courgettehelften. Schep daarin het kipfiletmengsel. Wat te veel is eromheen scheppen. Bestrooi met de kaas. Laat het geheel in 20 minuten in de oven heet worden en de kaas laten smelten.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Een heel lekker recept en het is zo klaar!