Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes met bitterkoekjes
PT30M
Gevulde courgettes met bitterkoekjes
Een heerlijk gevulde courgettes met bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes met bitterkoekjes te bereiden
Doe de bitterkoekjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden en laat deze onder regelmatig omkeren hard worden als toast.
Maak de courgettes schoon en snijdt deze over de lengte doormidden zodat je vier helften krijgt.
Hol de courgettes uit met behulp van een lepel en bewaar de inhoud.
Blancheer de courgettes in een pan met ruim water en een beetje zout
Haal de courgettes uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Bak in een koekenpan met wat boter de inhoud van de courgettes, samen met een fijn gesneden ui, een geperst knoflookteentje en het gehakt.
Smeer een ovenschaal in met boter en leg de vier helften courgette erin. Vul deze met het gebakken mengsel.
Strooi hier overheen de fijngesneden bitterkoekjes en plaats de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Maak de courgettes schoon en snijdt deze over de lengte doormidden zodat je vier helften krijgt.
Hol de courgettes uit met behulp van een lepel en bewaar de inhoud.
Blancheer de courgettes in een pan met ruim water en een beetje zout
Haal de courgettes uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Bak in een koekenpan met wat boter de inhoud van de courgettes, samen met een fijn gesneden ui, een geperst knoflookteentje en het gehakt.
Smeer een ovenschaal in met boter en leg de vier helften courgette erin. Vul deze met het gebakken mengsel.
Strooi hier overheen de fijngesneden bitterkoekjes en plaats de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten.