Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes met lamsgehakt
PT50M
Gevulde courgettes met lamsgehakt
Tip: Je kunt het lamsgehakt uiteraard vervangen door gewoon gemengd gehakt of kippengehakt.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes met lamsgehakt te bereiden
- Verwijder de uiteindes van de courgettes en snij in grote stukken van ± 7 cm. Hol telkens één kant voorzichtig uit.
- Meng het gehakt met de fijngesneden munt, de knoflook, het ei, de panko, oregano, peper en zout. Vul de uitgeholde stukken courgette op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Voeg de fijngesneden trostomaten toe met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Zet alles 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Werk af met de fijngesneden lente-uitjes en blokjes feta. Serveer met gegrilde pitabroodjes. Je kunt het lamsgehakt uiteraard vervangen door gewoon gemengd gehakt of kippengehakt.