Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes
PT60M
Gevulde courgettes
Een heerlijk gevulde courgettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tuinvereniging Ons Genoegen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes te bereiden
Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en hol ze uit.
Maak het gehakt aan met de rijst, de inmiddels gesnipperde en gefruite ui, peper, zout, de venkel, de uitgeperste teen knoflook en de fijngesneden courgettedelen van het uithollen.
Vul hiermee de courgettestukken en zet ze in een ingevette ovenschotel.
Bak ze in 40 minuten in een hete oven.
Giet voor het opdienen de saus erover.
Maak het gehakt aan met de rijst, de inmiddels gesnipperde en gefruite ui, peper, zout, de venkel, de uitgeperste teen knoflook en de fijngesneden courgettedelen van het uithollen.
Vul hiermee de courgettestukken en zet ze in een ingevette ovenschotel.
Bak ze in 40 minuten in een hete oven.
Giet voor het opdienen de saus erover.