Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes
PT60M
Gevulde courgettes
Een heerlijk gevulde courgettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes te bereiden
De courgettes in ruim kokend water 10 minuten koken.
Ze wat laten afkoelen en in de lengte doormidden snijden.
De halve courgettes met een lepel uithollen en het vruchtvlees bewaren.
De gesnipperde uien en knoflook in de olie fruiten.
Het gehakt toevoegen en rul bakken.
Dan de fijngesneden ham, wat zout en peper, de geraspte kaas, de kervel of peterselie en het vruchtvlees van de courgettes toevoegen.
De courgettehelften hiermee vullen en ze in een beboterde ovenschaal leggen.
De tomatenpuree vermengen met de zure room en het ei en dit over de courgettes schenken.
De schotel op een rooster 45 minuten in het midden van de oven (± 175° C) zetten.
Lekker met macaroni.
Ze wat laten afkoelen en in de lengte doormidden snijden.
De halve courgettes met een lepel uithollen en het vruchtvlees bewaren.
De gesnipperde uien en knoflook in de olie fruiten.
Het gehakt toevoegen en rul bakken.
Dan de fijngesneden ham, wat zout en peper, de geraspte kaas, de kervel of peterselie en het vruchtvlees van de courgettes toevoegen.
De courgettehelften hiermee vullen en ze in een beboterde ovenschaal leggen.
De tomatenpuree vermengen met de zure room en het ei en dit over de courgettes schenken.
De schotel op een rooster 45 minuten in het midden van de oven (± 175° C) zetten.
Lekker met macaroni.