Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes
PT45M
Gevulde courgettes
Een heerlijk gevulde courgettes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes te bereiden
1. kook de rijst gaar in gezouten water. Snipper één sjalotje heel fijn en hak de peterselie. Vermeng ze met het gehakt en de gekookte rijst. Kruid met peper, zout en de geplette komijn.
2. Spoel de courgettes, snij ze overlangs doormidden, haal er wat vruchtvlees uit. Vul ze met het gehakt en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak ze 30 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
3. Snipper het tweede sjalotje en de knoflook, stoof ze samen aan in boter of olie. Voeg er de tomaten, de tomatenpuree en de wijnazijn aan toe (leng eventueel aan met een beetje water). Breng op smaak met peper en zout, chilipoeder en Provençaalse kruiden. Laat even doorkoken en mix. Serveer met de courgettes.
2. Spoel de courgettes, snij ze overlangs doormidden, haal er wat vruchtvlees uit. Vul ze met het gehakt en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak ze 30 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
3. Snipper het tweede sjalotje en de knoflook, stoof ze samen aan in boter of olie. Voeg er de tomaten, de tomatenpuree en de wijnazijn aan toe (leng eventueel aan met een beetje water). Breng op smaak met peper en zout, chilipoeder en Provençaalse kruiden. Laat even doorkoken en mix. Serveer met de courgettes.