Recept
« Terug naar recepten
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
PT20M
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
381
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde eieren op 10 verschillende variaties te bereiden
Eieren koken,pellen en halveren en de dooiers eruit halen.Eigeel fijnprakken met mayonaise.de gewenste ingredienten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.Koud wegzetten.
Vullingen:
1 Met tonijn en olijven: 50 gr.gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
2 Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
3 Met garnalen: 50 gr.grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.Met een garnaal garneren.
4 Met rauwe ham: 50 gr.fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.Met aspergepunten garneren.
5 Met gorgonzola: 50 gr.gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.Versier het met een reepje tomaat.
6 Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.Versier het met kervel.
7 Met parmesaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.Garneer met basilicum.
8 Met gerookte forel: 50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.
9 Met gerookte zalm: 50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.Garneer met tuinkers.
10 Met kaviaar:het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.
Vullingen:
1 Met tonijn en olijven: 50 gr.gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
2 Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
3 Met garnalen: 50 gr.grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.Met een garnaal garneren.
4 Met rauwe ham: 50 gr.fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.Met aspergepunten garneren.
5 Met gorgonzola: 50 gr.gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.Versier het met een reepje tomaat.
6 Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.Versier het met kervel.
7 Met parmesaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.Garneer met basilicum.
8 Met gerookte forel: 50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.
9 Met gerookte zalm: 50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.Garneer met tuinkers.
10 Met kaviaar:het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.
Mijn kookverhaal (Lambert de Bruijn)
Afbeelding van Michael Sylvester via Pixabay
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fogel zegt:
Hilde Dumont zegt:
Leny zegt:
Ik hoor het wel
Gr leny
Willie Merks zegt:
Eigeel eruit halen, eigeel in een kom samen met een eetlepel mayonaise, curry,
mosterd, zout, peper en een gesneden uitje.
Dit alles samen kneden totdat het een lekkere massa is, dan met een spuitzak in de eieren spuiten, afwerken met mayonaise, en daarop feestelijk snufje peterselie.
Dit is een belgisch recept, en door dat gesneden uitje is het heerlijk.
Richard zegt:
Alleen zal er dan weinig smaak aan de eieren zitten, mayonaise is namelijk ook gemaakt van eieren, dus als je de dooiers mengt met mayo, dan proef je eigenlijk een ei met mayo. Mijn tip: als je toch dooiers met mayo aan het mengen bent, doe er wat lekkers door heen.
priscella zegt:
Jaap'sIngrid zegt:
rinus flake zegt:
Hermien Valckenborg zegt: