Recept
« Terug naar recepten
Gevulde groentesoep
PT30M
Gevulde groentesoep
Een heerlijk gevulde groentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde groentesoep te bereiden
Verhit 2 eetlepls olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en winterpeen erdoor.Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.Dek de pan af met een deksel.Breng de soep op smaak met zout en peper.verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.