KookJij

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

Lekker licht bij een wat uitgebreid etentje. In de soep worden paddenstoelenbouillontabletten gebruikt en er komt geen vlees aan te pas, maar de bouillon is zo krachtig dat je dat niet merkt
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 60 kCal energie
1 Gram eiwit
4 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Allerhande
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozemarijnbouillon met paddenstoelen te bereiden

  1. Maak de verse paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Heb je grote gedroogde paddenstoelen breek die dan ook in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook plm. 2 minuten. Voeg 750 ml water samen met 1 1/2 paddenstoelenbouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en het takje
    rozemarijn toe .
  2. Breng de soep aan de kook. Laat de bouillon plm. 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper.
    Verwijder de rozemarijn. Garneer de soep met wat fijngesneden peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze heerlijke soep (bouillon) aten we laatst bij een etentje. We vonden dit zo lekker dat ik deze soep afgelopen weekend ook eens gemaakt heb.
Ik heb het takje rozemarijn en de gedroogde paddenstoelen in een theezakje mee laten trekken in de bouillon. Zo is de rozemarijn beter te verwijderen. Ik vind gedroogde paddenstoelen vaak wat taai en niet zo lekker om te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst