Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Hasselback aardappelen
PT60M
Gevulde Hasselback aardappelen
Een heerlijk gevulde hasselback aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Hasselback aardappelen te bereiden
Leg de aardappelen in een houten lepel en maak met een scherp mes inkepingen van 1 cm in de aardappelen. Bestrooi de aardappelen met zout en peper. Vul de inkepingen afwisselend met een stukje bacon en half plakje tomaat. Besprenkel ze met de gedroogde basilicum.
Verhit de boter in een koekenpan (de pan moet groot genoeg zijn voor de aardappelen maar niet zo groot dat ze ver van elkaar afliggen). Bak de knoflook kort aan. Leg de aardappelen in de pan en giet er zoveel kippenbouillon bij tot de aardappelen voor 1/3 onder staan. Breng het aan de kook.
Verdeel de Parmezaanse kaas over de aardappelen. Bak de aardappelen in een voorverwarmde oven in 35 tot 40 min. op 175°C.
Verhit de boter in een koekenpan (de pan moet groot genoeg zijn voor de aardappelen maar niet zo groot dat ze ver van elkaar afliggen). Bak de knoflook kort aan. Leg de aardappelen in de pan en giet er zoveel kippenbouillon bij tot de aardappelen voor 1/3 onder staan. Breng het aan de kook.
Verdeel de Parmezaanse kaas over de aardappelen. Bak de aardappelen in een voorverwarmde oven in 35 tot 40 min. op 175°C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Zijn Hasselback een bepaald soort aardappen of heet deze bereidingswijze Hasselback? Ik ken de naam niet, maar dat zegt natuurlijk niets:) Groetjes, Gea;)
fijnproever zegt: