Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kalkoen in wijnsaus
PT40M
Gevulde kalkoen in wijnsaus
Een heerlijk gevulde kalkoen in wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kalkoen in wijnsaus te bereiden
Schrap en was de wortels en snij deze in potlooddikke staafjes
Zoek de spinazie uit, ontdoe deze van de stlen en goed wassen.
Breng de spinazie zonder water aan de kook, fijnsnijden en laten afkoelen.
Sla de kalkoenfilets goed plat en bestrijk deze met de mosterd.
Leg op ieder filet 3 staafjes wortel en verdeel hierover de spinazie.
Bestrooi het geheel met een beetje peper ( en eventueel zout ).
Rol de filets, met hierin de wortel en spinazie op en steek vast met een prikker.
Smelt in een pan 2 el boter en bak hierin de kalkoenrolletjes.
Giet het bakvet af.
Maak het aanzetsel met de nouilly prat los en laat de kalkoenrolletjes hierin stoven.
Neem vervolgens de kalkoenrolletjes uit het braadvocht en houd ze warm.
Roer de rest van de mosterd samen met de creme fraiche door het braadvocht tot een mooie saus.
Schenk op ieder bord een beetje saus en schik hierin de in plakjes gesneden kalkoenrolletjes.
Leg het garnituur ( bij voorkeur buiten de saus.
Zoek de spinazie uit, ontdoe deze van de stlen en goed wassen.
Breng de spinazie zonder water aan de kook, fijnsnijden en laten afkoelen.
Sla de kalkoenfilets goed plat en bestrijk deze met de mosterd.
Leg op ieder filet 3 staafjes wortel en verdeel hierover de spinazie.
Bestrooi het geheel met een beetje peper ( en eventueel zout ).
Rol de filets, met hierin de wortel en spinazie op en steek vast met een prikker.
Smelt in een pan 2 el boter en bak hierin de kalkoenrolletjes.
Giet het bakvet af.
Maak het aanzetsel met de nouilly prat los en laat de kalkoenrolletjes hierin stoven.
Neem vervolgens de kalkoenrolletjes uit het braadvocht en houd ze warm.
Roer de rest van de mosterd samen met de creme fraiche door het braadvocht tot een mooie saus.
Schenk op ieder bord een beetje saus en schik hierin de in plakjes gesneden kalkoenrolletjes.
Leg het garnituur ( bij voorkeur buiten de saus.
bertal zegt:
Als je het recept goed leest dan zie je dat hier een saus bij is.:);)
m.v.g. Bert Allers