KookJij

Gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit

Een heerlijk gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: keurslager
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit te bereiden


Voor de Grand-Marniersaus
750 cl kippenbouillon
room
1/2 theelepel kerrie
2 eetlepels tomatenpuree
1 koffielepel mosterd
2 eetlepels veenbessenconfituur
3 eetlepels Grand Marnier
200 g gepelde druiven
peper en zout

Bereiding

Voor de kalkoen
Laat een grote klont boter smelten in een braadslee.
Laat de opgevulde kalkoen anderhalf tot twee uur bakken op een temperatuur van 200°C
Tip:
Om te weten wanneer de kalkoen precies gaar is, gebruikt u het best een breinaald. Steek de naald 5 minuutjes in de kalkoen en leg ze daarna tegen uw pols. De kalkoen is pas klaar wanneer de naald zeer heet aanvoelt.
Gebruikt u een kernthermometer, dan is de kalkoen gaar wanneer de thermometer een kerntemperatuur van 70°C aanwijst.
Voor de Grand-Marniersaus
Haal de kalkoen uit de braadslee en houd hem warm in aluminiumfolie.
Doe een deel van de kippenbouillon in de braadslee, laat het braadvocht los komen en giet dit vervolgens in een kom.
Voeg dan de kerrie, de tomatenpuree, de mosterd, de veenbessenconfituur, de Grand Marnier, de room en de rest van de kippenbouillon toe.
Meng alles goed dooreen en laat de saus goed doorkoken tot u de gewenste dikte bekomt.
Vindt u de saus nog niet dik genoeg, voeg er dan wat maïzena aan toe.
Voeg vervolgens de gepelde druiven aan de saus toe.
Indien nodig brengt u de saus op smaak met wat peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Marianca, graag gedaan.Veel kook plezier en prettige feesten.Groetjes van ons 3 :);):p
marianca

marianca zegt:
Hai,het recept van Leo ziet er supergoed uit!Dat wordt smullen met de Kerst. Bedankt voor de tip.Gr.M:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Cindy en Marianca,als je even rond kijkt vind je bij Leo Daman een heerlijk recept voor kalkoen vulling met zelfs een mooi verhaal errond.Ga naar recepten , speciale gelegenheden en klik dan op Kerst.En nu maar kijken naar Poolse kalkoenvulling voor Kerstmis.Volgens mij de moeite waard.Groetjes van ons 3 :);):p
marianca

marianca zegt:
Tja ,ik zoek het recept van de opgevulde kalkoen, dus wie helpt mij?Gr.M
cindy

cindy zegt:
je spreekt over een opgevulde kalkoen.Maar wat doe je erin? je hebt alleen maar een recept van de saus.
gr.cindy:(