Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit
PT150M
Gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit
Een heerlijk gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kalkoen met een farce van gemengd fruit te bereiden
Voor de Grand-Marniersaus
750 cl kippenbouillon
room
1/2 theelepel kerrie
2 eetlepels tomatenpuree
1 koffielepel mosterd
2 eetlepels veenbessenconfituur
3 eetlepels Grand Marnier
200 g gepelde druiven
peper en zout
Bereiding
Voor de kalkoen
Laat een grote klont boter smelten in een braadslee.
Laat de opgevulde kalkoen anderhalf tot twee uur bakken op een temperatuur van 200°C
Tip:
Om te weten wanneer de kalkoen precies gaar is, gebruikt u het best een breinaald. Steek de naald 5 minuutjes in de kalkoen en leg ze daarna tegen uw pols. De kalkoen is pas klaar wanneer de naald zeer heet aanvoelt.
Gebruikt u een kernthermometer, dan is de kalkoen gaar wanneer de thermometer een kerntemperatuur van 70°C aanwijst.
Voor de Grand-Marniersaus
Haal de kalkoen uit de braadslee en houd hem warm in aluminiumfolie.
Doe een deel van de kippenbouillon in de braadslee, laat het braadvocht los komen en giet dit vervolgens in een kom.
Voeg dan de kerrie, de tomatenpuree, de mosterd, de veenbessenconfituur, de Grand Marnier, de room en de rest van de kippenbouillon toe.
Meng alles goed dooreen en laat de saus goed doorkoken tot u de gewenste dikte bekomt.
Vindt u de saus nog niet dik genoeg, voeg er dan wat maïzena aan toe.
Voeg vervolgens de gepelde druiven aan de saus toe.
Indien nodig brengt u de saus op smaak met wat peper en zout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marianca zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt: