Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren
PT30M
Gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren
Een heerlijk gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ria v Eijndhoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren te bereiden
- Snijd de paprika's in juliennereepjes en blancheer ze.
- Laat uitlekken en dep droog.
- Leg de kalkoenfilets tussen het A4 opberghoesje en sla plat met een groot mes of een daarvoor bestemde houten keukenhamer.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg de paprikareepjes dwars op de filets en rol ze op.
- Rol ze dan stevig in plastic keukenfolie, zodat een worstje ontstaat en rol de uiteinden op of bind ze dicht met een touwtje.
Eerste methode:
- Laat de rolletjes ca. 1 uur opstijven in de koeling.
- Breng intussen de bouillon aan de kook, leg de rolletjes (met folie) erin en breng dit weer aan de kook.
- Draai het vuur nu uit en laat de rolletjes 10-15 min. in de bouillon pocheren.
Tweede methode:
- Laat de rolletjes 24 uur in de koeling opstijven, verwijder het folie.
- Zet eventueel vast met een cocktailprikker en bak de rolletjes rondom bruin en gaar in boter of olie.
Saus:
- Kook 2 dl bouillon tot de helft in.
- Voeg de creme fraiche toe.
- Roer de paprikapuree erdoor.
- Laat uitlekken en dep droog.
- Leg de kalkoenfilets tussen het A4 opberghoesje en sla plat met een groot mes of een daarvoor bestemde houten keukenhamer.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg de paprikareepjes dwars op de filets en rol ze op.
- Rol ze dan stevig in plastic keukenfolie, zodat een worstje ontstaat en rol de uiteinden op of bind ze dicht met een touwtje.
Eerste methode:
- Laat de rolletjes ca. 1 uur opstijven in de koeling.
- Breng intussen de bouillon aan de kook, leg de rolletjes (met folie) erin en breng dit weer aan de kook.
- Draai het vuur nu uit en laat de rolletjes 10-15 min. in de bouillon pocheren.
Tweede methode:
- Laat de rolletjes 24 uur in de koeling opstijven, verwijder het folie.
- Zet eventueel vast met een cocktailprikker en bak de rolletjes rondom bruin en gaar in boter of olie.
Saus:
- Kook 2 dl bouillon tot de helft in.
- Voeg de creme fraiche toe.
- Roer de paprikapuree erdoor.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Aline zegt:
ineke60 zegt:
Aline zegt: