KookJij

Gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren

Een heerlijk gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ria v Eijndhoven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kalkoenrolletjes op 2 manieren te bereiden

- Snijd de paprika's in juliennereepjes en blancheer ze.
- Laat uitlekken en dep droog.
- Leg de kalkoenfilets tussen het A4 opberghoesje en sla plat met een groot mes of een daarvoor bestemde houten keukenhamer.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg de paprikareepjes dwars op de filets en rol ze op.
- Rol ze dan stevig in plastic keukenfolie, zodat een worstje ontstaat en rol de uiteinden op of bind ze dicht met een touwtje.

Eerste methode:
- Laat de rolletjes ca. 1 uur opstijven in de koeling.
- Breng intussen de bouillon aan de kook, leg de rolletjes (met folie) erin en breng dit weer aan de kook.
- Draai het vuur nu uit en laat de rolletjes 10-15 min. in de bouillon pocheren.

Tweede methode:
- Laat de rolletjes 24 uur in de koeling opstijven, verwijder het folie.
- Zet eventueel vast met een cocktailprikker en bak de rolletjes rondom bruin en gaar in boter of olie.

Saus:
- Kook 2 dl bouillon tot de helft in.
- Voeg de creme fraiche toe.
- Roer de paprikapuree erdoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Aline

Aline zegt:
Sjee Liske, ik was het glad vergeten! Het was heerlijk en viel erg in de smaak. Ik maak het vaak, zelfs koud als borrelhapje!
Aline

Aline zegt:
Hoi Liske, ik ga deze met sinteklaas maken op beide manieren. Zo kan men kiezen, we krijgen vrienden over de vloer. Bedankt voor het lekkere recept, ik laat nog even weten of het in de smaak viel!
ineke60

ineke60 zegt:
Ook ik heb het met kip gemaakt het was erg lekker, over gebleven paprika in de saus verwerkt.En die rode wijn ga zeker een keer proberen :p Ineke
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Ik heb deze rolletjes gemaakt met kipfilets, wat ook heel goed ging. Ik denk dat het ook lekker is met varkensschnitzels. Bij de saus had ik wat rode wijn gedaan, ook heel lekker!