KookJij

Gevulde kipfilet met parmaham

Een heerlijk gevulde kipfilet met parmaham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kipfilet met parmaham te bereiden

Snijd de kipfilet open (niet door) zodat je hem open kan klappen en kruid hem aan buiten- en binnenkant met de bovengenoemde kruiden. Kunnen de kruiden even intrekken.
Snijd de kwarten paprika in piepkleine blokjes en blancheer die even in kokend water, laat uitlekken in een zeefje. Schep een beetje Boursin cuisine in een bakje en meng dit met de paprikablokjes en roer dit goed door. Vul de opengevouwde kipfilet met het mengsel en klap het weer dicht. Vouw een keukennetje (net als de rollade) om de kipfilet en trek het strak en laat het in de pan aan beide kanten bakken. De laatste 5 minuten verwijder je het netje en vouw je er de reepjes parmaham om. Eventueel zet je het nog even vast met cocktailprikkers. Smakelijk!

Mijn kookverhaal (Chantal Kuipers)

Persoonlijk was deze kip voor mij echt even een wegsmeltmoment waarbij ik echt aan het genieten was van mijn eten....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wilco65

wilco65 zegt:
De meeste slagers zijn niet te beroerd om een stukje rollade net mee te geven,zeker niet als je ook het vlees bij hun koopt, anders kan je eventueel ook bij de bouwmarkt een klosje dun bindtouw kopen dat even uitkoken in lichtgezouten water, werkt ook prima, zeker bij grotere stukken vlees waar rolladenet vaak lastig omheen te krijgen is ..
smuller999

smuller999 zegt:
Lijkt mij heerlijk en wordt dit weekend zeker geprobeerd! Om de smaak van de kip iets sterker te maken lijkt mij een blaadje (uiteraard verse!!) salie tussen de kipfilet en de parmaham ook lekker! Bedankt.
Chantal

Chantal zegt:
Dank jullie wel. Ik vroeg voor het netje een tip aan de slager en die gaf me toen een stukje mee waar ze zelf de rollades mee vullen. Waar je het kan kopen weet ik zelf ook niet. Succes met het klaarmaken! :)
Hubertine

Hubertine zegt:
Klinkt inderdaad heel erg lekker.
Ik heb overigens geen flauw idee hoe je aan die keukennetjes komt.
bengel6300

bengel6300 zegt:
hmmm chantal ik denk dat dat super lekker zal zijn ga het vanmiddag ook eens proberen :p