Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipfilets
PT45M
Gevulde kipfilets
Een heerlijk gevulde kipfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia van Amelsvoort
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Lidl kerst 2005
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipfilets te bereiden
Snijd de kipfilets in de lengte als een envelopje open.
Pureer of hak de basilicum fijn samen met de sjalotjes, knoflook en wat olijolie.
schep wat van dit mengsel in de open kipfilets en nouw deze dicht. bestrooi met wat peper en zout en wikkel in 2 plakken seranoham.
Leg de kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten.
Besprenkel ze om de 10 minuten met wat olijfolie.
Neem de filets uit de ovenschaal en houd ze op een bord onder aluminiumfolie warm.
Giet de wijn en de bouillon op het bakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan. Laat het tot de helft innkoken.
Maak op smaak met zout en peper en bind ietsje met de allesbinder.
Snijd plakjes van de kipfilet en doe er wat saus over.
Serveer de rest van de saus in een sauskom.
Pureer of hak de basilicum fijn samen met de sjalotjes, knoflook en wat olijolie.
schep wat van dit mengsel in de open kipfilets en nouw deze dicht. bestrooi met wat peper en zout en wikkel in 2 plakken seranoham.
Leg de kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten.
Besprenkel ze om de 10 minuten met wat olijfolie.
Neem de filets uit de ovenschaal en houd ze op een bord onder aluminiumfolie warm.
Giet de wijn en de bouillon op het bakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan. Laat het tot de helft innkoken.
Maak op smaak met zout en peper en bind ietsje met de allesbinder.
Snijd plakjes van de kipfilet en doe er wat saus over.
Serveer de rest van de saus in een sauskom.