Recept
« Terug naar recepten
Gevulde konijnenbout met spätzle
PT90M
Gevulde konijnenbout met spätzle
Een heerlijk gevulde konijnenbout met spätzle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.receptengids
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde konijnenbout met spätzle te bereiden
De konijnenbouten opensnijden en met peper en zout bestrooien.
De paddestoelen schoonborstelen, hakken en met broodkruim, ei, kruiden, peper, zout en mosterd mengen.
De konijnenbouten hiemee vullen, in varkensnet wikkelen en rondom in hete boter dichtschroeien.
Afblussen met de wildfonds en de konijnenbouten in ongeveer in 75 minuten gaar stoven.
Maak de spatzle van de 250 garm volkorenbloem, 2 eieren, 1 dl melk en een snufje nootmuskaat.
Zoveel water toevoegen dat een soepel deeg ontstaat.
Het deeg uitrollen en hier dunne slierten van snijden.
De spätzle in kokend water gaar laten worden (ze gaan drijven), met de schuimspaan uit het water halen en uit laten lekken.
Bij doorgeven even opbakken in wat hete olie (of boter)
De konijnenbouten uit de pan nemen en gewikkeld in alufolie vijf min. laten rusten.
Het vocht inkoken tot de helft, de room toevoegen en weer laten inkoken tot de helft.
De saus op smaak brengen.
De spatzle op de voorverwarmde borden scheppen.
Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer deze op de warme spatzle.
Nappeer de saus rondom de bout.
De paddestoelen schoonborstelen, hakken en met broodkruim, ei, kruiden, peper, zout en mosterd mengen.
De konijnenbouten hiemee vullen, in varkensnet wikkelen en rondom in hete boter dichtschroeien.
Afblussen met de wildfonds en de konijnenbouten in ongeveer in 75 minuten gaar stoven.
Maak de spatzle van de 250 garm volkorenbloem, 2 eieren, 1 dl melk en een snufje nootmuskaat.
Zoveel water toevoegen dat een soepel deeg ontstaat.
Het deeg uitrollen en hier dunne slierten van snijden.
De spätzle in kokend water gaar laten worden (ze gaan drijven), met de schuimspaan uit het water halen en uit laten lekken.
Bij doorgeven even opbakken in wat hete olie (of boter)
De konijnenbouten uit de pan nemen en gewikkeld in alufolie vijf min. laten rusten.
Het vocht inkoken tot de helft, de room toevoegen en weer laten inkoken tot de helft.
De saus op smaak brengen.
De spatzle op de voorverwarmde borden scheppen.
Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer deze op de warme spatzle.
Nappeer de saus rondom de bout.