KookJij

Gevulde konijnenbout met spätzle

Een heerlijk gevulde konijnenbout met spätzle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.receptengids
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde konijnenbout met spätzle te bereiden

De konijnenbouten opensnijden en met peper en zout bestrooien.
De paddestoelen schoonborstelen, hakken en met broodkruim, ei, kruiden, peper, zout en mosterd mengen.
De konijnenbouten hiemee vullen, in varkensnet wikkelen en rondom in hete boter dichtschroeien.
Afblussen met de wildfonds en de konijnenbouten in ongeveer in 75 minuten gaar stoven.
Maak de spatzle van de 250 garm volkorenbloem, 2 eieren, 1 dl melk en een snufje nootmuskaat.
Zoveel water toevoegen dat een soepel deeg ontstaat.
Het deeg uitrollen en hier dunne slierten van snijden.
De spätzle in kokend water gaar laten worden (ze gaan drijven), met de schuimspaan uit het water halen en uit laten lekken.
Bij doorgeven even opbakken in wat hete olie (of boter)
De konijnenbouten uit de pan nemen en gewikkeld in alufolie vijf min. laten rusten.
Het vocht inkoken tot de helft, de room toevoegen en weer laten inkoken tot de helft.
De saus op smaak brengen.
De spatzle op de voorverwarmde borden scheppen.
Snijd van de konijnenbout mooie plakken en dresseer deze op de warme spatzle.
Nappeer de saus rondom de bout.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst