KookJij

Gevulde kwarteltjes met druivensaus

Een heerlijk gevulde kwarteltjes met druivensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Joèl Broekaert (NRC)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kwarteltjes met druivensaus te bereiden

1). Kook de kalfsfond met de port in, tot ze stroperig begint te worden en zet even apart.
2). Meng fijngemaakte worst, dadels, levertjes, peper en zout en maak hiervan 4 balletjes.
3). Doe over elk balletje 2 plakjes pancetta.
4). Vouw de ontbeende kwartels om de balletjes.
Kruis rechter pootje en linker vleugeltje en zet vast. Doe nu hetzelfde met linkerpootje en rechter vleugeltje.
5). Bak de kwartels nu om en om in ganzenvet mooi goudbruin in een pan. Haal ze uit de pan als ze op kleur zijn en laat het ganzenvet in de pan zitten.
6). Zet dan de kwarteltjes gedurende 15 - 20 minuten in de reeds voorverwarmde oven.
7). Bak 8 druiven in het achtergebleven ganzenvet en voeg het portmengsel toe.
8). Pureer de druiven in het portmengsel.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien de kwarteltjes op met de saus en garneer met de rest van de halve druifjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst