KookJij

Gevulde paprika met gehakt en tomaat

Een heerlijk gevulde paprika met gehakt en tomaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde paprika met gehakt en tomaat te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan met water aan de kook.
Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en blancheer de paprika's ongeveer 5 minuten in de pan met kokend water met zout.
Verwarm 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook aan het gehakt toe en fruit deze 3 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak deze nog 3 minuten mee. Breng de gehaktvulling verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Schenk de bouillon in de ovenschaal. Vul de paprika's met het gehakt, leg de paprika's in de ovenschaal en bak deze afgedekt met aluminiumfolie ± 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen 20 gram koude boter in kleine blokjes en schep deze in een kom met broodkruim en Parmezaanse kaas door elkaar. Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel over de paprika's. Bak de paprika's nog ± 8 minuten zonder folie tot de Parmezaanse kaas gratineert en het broodkruim bruin wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb nog puntpaprika liggen, dus ga ik ermee aan de slag en wil er bami of spaghetti bij doen.
Heb ook je recept bij mijn favo gezet. Gr.Els