Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika
PT30M
Gevulde paprika
Een heerlijk gevulde paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rebo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika te bereiden
1. Snijd het kapje van de paprika´s, ca. 1/3 van de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaden en evt, ook de steeltjes.
2. Snijd van de kapjes een schijf van 1 cm dik af en snijd die in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
3. Leg de tomaten kort in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de kern en de steelaanzet. Snijd het tomatenvlees in blokjes.
4. Meng de klein gesneden groente met in blokjes gesneden zwarte olijven.
5. Memg de olie met azijn, peper, suiker en de peterselie. Pel en snijd de teentjes knoflook, roer de door de saus.
6. Schep de groenten door de saus en vul de paprika's hiermee. Decoreer ze met de kapjes.
2. Snijd van de kapjes een schijf van 1 cm dik af en snijd die in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
3. Leg de tomaten kort in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de kern en de steelaanzet. Snijd het tomatenvlees in blokjes.
4. Meng de klein gesneden groente met in blokjes gesneden zwarte olijven.
5. Memg de olie met azijn, peper, suiker en de peterselie. Pel en snijd de teentjes knoflook, roer de door de saus.
6. Schep de groenten door de saus en vul de paprika's hiermee. Decoreer ze met de kapjes.