Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika's
PT60M
Gevulde paprika's
Een heerlijk gevulde paprika's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika's te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 minuten tot de schil gaat kleuren. Leg de paprika's in een kom en laat ze afgedekt 10 minuten staan. Bewaar het vocht dat vrijkomt. Halveer de paprika's (laat de steel zitten), verwijder de zaadlijsten en trek van 2 paprika's de schil eraf. Pureer de paprika's zonder schil in de blender of keukenmachine met de knoflook, het paprikapoeder, 2 eetlepels van het paprikavocht uit de kom en 2 eetlepels olijfolie tot een saus. Voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Snijd de feta in blokjes en meng ze met de bosui, de oregano en (versgemalen) zwarte peper. Vul de overgebleven halve paprika's met het fetamengsel en zet ze in de ovenschaal. Schep de paprikasaus over de gevulde paprika's en druppel de rest van de olijfolie erover. Schuif de gevulde paprika's in de oven en laat ze in 15-20 minuten door en door heet worden. Lekker met rijst met pijnboompitten.