Recept
« Terug naar recepten
Gevulde patissons
PT30M
Gevulde patissons
Een heerlijk gevulde patissons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde patissons te bereiden
Snijd het hoedje van de patissons, hol ze uit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit in de boter het vruchtvlees aan met het gehakt, gesnipperde sjalotten en knoflook. Roer de gehakte tuinkruiden erdoor met peper en zout. Vul de patissons met het kruidige gehakt en zet het hoedje er terug op. Beboter een ovenschotel en bedek de bodem met de gepelde en ontpitte tomaten en met dunne plakjes courgette. Kruid met peper en zout. Zet de patissons op de groenten en overgiet met de bouillon. Laat onder deksel ongeveer 12-15 minuten stoven en serveer als voorgerecht.