Recept
« Terug naar recepten
Gevulde perzik uit de oven
PT20M
Gevulde perzik uit de oven
Een heerlijk Italiaans nagerecht,
wat mét of zonder ijs gegeten kan worden
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Doriet Janssen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde perzik uit de oven te bereiden
Hol 8 halve perziken nog extra uit en leg de halve perziken met de holle kant naar boven in een ovenschaaltje. Verbrokkel de bitterkoekjes met het uitgeholde vruchtvlees en nog 2 halve perziken. Laat dit een beetje zacht worden en pureer het samen met de amandelspijs.Vul hier de perziken mee , strooi en giet er wat geschaafde amandelen over en wat amaretto , schuif het in de oven en laat het 20 minuten in de oven op 180°C. Serveer de warme perzik met een paar bolletjes ijs en garneer met een toef slagroom.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept heb ik aangepast van een recept dat ooit in de Boodschappen stond, echt een heerlijk dessert voor een extra gelegenheid of feestdagen, iedereen is er dol op.
wim hendriks zegt: