Recept
« Terug naar recepten
Gevulde pompoen
PT120M
Gevulde pompoen
Een heerlijk gevulde pompoen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annette Sieger
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde pompoen te bereiden
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, Laat afkoelen. Kook de gort 10 min. voor en giet af. Verhit de olie in een bakpan. Bak eerst de ui op een laag vuur glazig, voeg de paddenstoelen toe met de knoflook. Op hoog vuur even roerbakken tot ze geslonken zijn.
Roer mascarpone, gort en noten erdoor. Maak op smaak af met tijm, zout en versgemalen peper. Verwarm de oven op 200°C voor.
Halveer de pompoen, schraap zaden en draden er uit. Vul de pompoenhelft met het paddenstoelgortmengsel, strijk glad en druk de helften weer tegen elkaar.
Verpak de pompoen in ingevet aluminiumfolie en laat hem in 1 à 1,5 uur midden in de oven zacht worden.
Snijd de pompoen voor het serveren in parten.
Roer mascarpone, gort en noten erdoor. Maak op smaak af met tijm, zout en versgemalen peper. Verwarm de oven op 200°C voor.
Halveer de pompoen, schraap zaden en draden er uit. Vul de pompoenhelft met het paddenstoelgortmengsel, strijk glad en druk de helften weer tegen elkaar.
Verpak de pompoen in ingevet aluminiumfolie en laat hem in 1 à 1,5 uur midden in de oven zacht worden.
Snijd de pompoen voor het serveren in parten.
annette zegt: