KookJij

Gevulde pompoen met stoofvlees

Een heerlijk gevulde pompoen met stoofvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde pompoen met stoofvlees te bereiden

Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Doe de tomaten erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer zo nu en dan. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat circa 1 centimeter vruchtvlees aan de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat alles met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het water uit de pompoen, schep het stoofvlees erin en strooi de koriander erover.

Tip: Pompoenkom. Omdat deze vrucht zo'n harde schil heeft, kun je hem makkelijk uithollen en als kom gebruiken waarin je het eten opdient. Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst