Recept
« Terug naar recepten
Gevulde pompoentjes
PT30M
Gevulde pompoentjes
Een heerlijk gevulde pompoentjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Allerhande - C. Premier 050212
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde pompoentjes te bereiden
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Voeg toe en bak even mee.
Schep de tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig.
Was de pompoentjes en snijd met een scherp mes het kapje aan de bovenkanten eraf.
Verwijder de pitten en draden.
Hol de pompoentjes uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten.
Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoenen door deze te vullen met heet water.
Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het water uit de pompoenen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.
Lekker met rijst en een lekkere salade.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Voeg toe en bak even mee.
Schep de tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer regelmatig.
Was de pompoentjes en snijd met een scherp mes het kapje aan de bovenkanten eraf.
Verwijder de pitten en draden.
Hol de pompoentjes uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan de randen zitten.
Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoenen door deze te vullen met heet water.
Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het water uit de pompoenen, schep de stoofschotel erin en bestrooi met koriander.
Lekker met rijst en een lekkere salade.