Recept
« Terug naar recepten
Gevulde puntpaprika's
PT35M
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk gevulde puntpaprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde puntpaprika's te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de verpakking en doe in een grote mengkom. Schil de komkommer, de gele en de rode paprika en snijd in kleine blokjes. Snijd de zwarte olijven in schijfjes. Pel en versnipper de rode ui. Meng alles door de rijst. Giet de maïs af en voeg toe. Breng op smaak met de gedroogde kruiden, peper en zout. Meng goed. Was de zoete puntpaprika’s en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Vul elke helft met het rijstmengsel. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de paprika’s. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Plaats gedurende 20 min in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de tomatensaus. Breng 50 centiliter water aan de kook. Voeg de groentebouillon, het citroensap, de suiker en de tomatenpuree toe. Kruid af met peper en zout. Voeg de sausbinder toe en roer goed. Schenk de saus in een kommetje of giet meteen over de puntpaprika’s. Leg de paprikahelften op een bord en werk af met de koriander en de pompoenpitten.