Recept
« Terug naar recepten
Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurko
PT120M
Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurko
Een heerlijk gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurko recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tournedos.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde rollade van kipfilet en taartje van zuurko te bereiden
Snij de kipfilets in dunne plakken en snijd ze bij tot een rechthoek.
Maak van het afsnijsel samen met wat room - verhouding 1:1 - en truffeljus een farce. Breng hoog op smaak met zout en peper.
Snijd het wittebrood in kleine stukjes en bak die krokant in wat olie. Schil de truffel en snijd die in kleine blokjes. Hak de pistachenoten fijn. Meng brood, truffel en pistachenoten door de farce.
Maak twee rollades als volgt. Leg de kipfilets naast elkaar op een stuk plasticfolie; leg er een stuk folie op en sla de filets enigszins plat. Haal het bovenste stuk folie weg en smeer de farce op de filets. Rol het geheel met behulp van de folie op tot een rollade. Spreid de crépinette en rol om de rollade. Zet tot verder gebruik koel weg.
Saus
Laat gevogeltefond, rode wijn, port en truffelschil tot 1/3 inkoken. Snijd de ganzelever in blokjes en voeg die aan de saus toe. Laat even verwarmen een pureer met een staafmixer. Wrijf de saus door een zeef, voeg zout en peper toe, plus twee eetlepels geslagen room.
Garnituur
Spoel de zuurkool af en knijp het vocht eruit. Laat met 1 eetlepel ganzevet, jeneverbessen en een scheutje witte wijn gaar koken.
Schil de aardappels, kook ze gaar en maak er met wat olijfolie een smeuïge puree van; breng op smaak.
Snijd de prei heel fijn en fruit hem samen met wat tijmblaadjes in olijfolie gaar.
Verwarm de oven vóór. Braad de rollade in wat boter om-en-om en laat ± 20 minuten in de oven op 160 graden nagaren.
Presentatie
Maak met behulp van een ronde uitsteker van de zuurkool, aardappelpuree en prei een taartje op de borden.
Snijd de rollade in dunne plakken, leg die om de taartjes en nappeer met de saus
Maak van het afsnijsel samen met wat room - verhouding 1:1 - en truffeljus een farce. Breng hoog op smaak met zout en peper.
Snijd het wittebrood in kleine stukjes en bak die krokant in wat olie. Schil de truffel en snijd die in kleine blokjes. Hak de pistachenoten fijn. Meng brood, truffel en pistachenoten door de farce.
Maak twee rollades als volgt. Leg de kipfilets naast elkaar op een stuk plasticfolie; leg er een stuk folie op en sla de filets enigszins plat. Haal het bovenste stuk folie weg en smeer de farce op de filets. Rol het geheel met behulp van de folie op tot een rollade. Spreid de crépinette en rol om de rollade. Zet tot verder gebruik koel weg.
Saus
Laat gevogeltefond, rode wijn, port en truffelschil tot 1/3 inkoken. Snijd de ganzelever in blokjes en voeg die aan de saus toe. Laat even verwarmen een pureer met een staafmixer. Wrijf de saus door een zeef, voeg zout en peper toe, plus twee eetlepels geslagen room.
Garnituur
Spoel de zuurkool af en knijp het vocht eruit. Laat met 1 eetlepel ganzevet, jeneverbessen en een scheutje witte wijn gaar koken.
Schil de aardappels, kook ze gaar en maak er met wat olijfolie een smeuïge puree van; breng op smaak.
Snijd de prei heel fijn en fruit hem samen met wat tijmblaadjes in olijfolie gaar.
Verwarm de oven vóór. Braad de rollade in wat boter om-en-om en laat ± 20 minuten in de oven op 160 graden nagaren.
Presentatie
Maak met behulp van een ronde uitsteker van de zuurkool, aardappelpuree en prei een taartje op de borden.
Snijd de rollade in dunne plakken, leg die om de taartjes en nappeer met de saus