Recept
« Terug naar recepten
Gevulde scharrelkipfilet met truffelsaus, krieltje
PT70M
Gevulde scharrelkipfilet met truffelsaus, krieltje
Een heerlijk gevulde scharrelkipfilet met truffelsaus, krieltje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde scharrelkipfilet met truffelsaus, krieltje te bereiden
De filets bijsnijden en alleen het dikke gedeelte overhouden zodat je er straks bij het uitserveren 3 tot 4 mooie plakjes van kunt snijden. De afsnijdsels zijn voor de vulling.
2. De filets aan de zijkant horizontaal insnijden, zodat er een zakje ontstaat.
3. Afsnijdsels kleinsnijden, cutteren met ham en daarna tapenade toevoegen.
4. Ei loskloppen en zoveel ei toevoegen totdat er een dikke farce ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.
5. De filets met deze farce vullen m.b.v. een spuitzak.
6. Omwikkelen met een plakje bacon en vastprikken met een cocktailprikker.
7. Boter verwarmen en filets aanbakken.
8. oven op 180 °C. Voorverwarmen en filets hierin 15 minuten laten garen.
9. Saus. Sjalot en knoflook fruiten in boter en flamberen met cognac, daarna fond toevoegen. Laat de fond inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nogmaals inkoken. Zeef de saus en kook in tot de gewenste dikte en smaak is ontstaan. Voeg vlak voor het uitserveren truffeltapenade toe. Breng op smaak met zout en peper en monteer met wat truffelolie.
10. Krieltjes gaar koken met wat zout.
11. Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten. Bonen van velletje ontdoen(dubbel doppen) en uit laten lekken.
12. In een pan met iets boter de bacon licht bakken en ui toevoegen.
13. Voeg voorzichtig de boontjes toe en laat ze ongeveer 5 minuten garen.
14. Op smaak brengen met peper, zout en bonenkruid.
Presentatie:
1. Leg op ieder bord een spiegeltje van saus en daarop enkele tranches gevulde scharrelkipfilet.
2. Garneer af met de tuinboontjes en krieltjes.
2. De filets aan de zijkant horizontaal insnijden, zodat er een zakje ontstaat.
3. Afsnijdsels kleinsnijden, cutteren met ham en daarna tapenade toevoegen.
4. Ei loskloppen en zoveel ei toevoegen totdat er een dikke farce ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.
5. De filets met deze farce vullen m.b.v. een spuitzak.
6. Omwikkelen met een plakje bacon en vastprikken met een cocktailprikker.
7. Boter verwarmen en filets aanbakken.
8. oven op 180 °C. Voorverwarmen en filets hierin 15 minuten laten garen.
9. Saus. Sjalot en knoflook fruiten in boter en flamberen met cognac, daarna fond toevoegen. Laat de fond inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nogmaals inkoken. Zeef de saus en kook in tot de gewenste dikte en smaak is ontstaan. Voeg vlak voor het uitserveren truffeltapenade toe. Breng op smaak met zout en peper en monteer met wat truffelolie.
10. Krieltjes gaar koken met wat zout.
11. Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten. Bonen van velletje ontdoen(dubbel doppen) en uit laten lekken.
12. In een pan met iets boter de bacon licht bakken en ui toevoegen.
13. Voeg voorzichtig de boontjes toe en laat ze ongeveer 5 minuten garen.
14. Op smaak brengen met peper, zout en bonenkruid.
Presentatie:
1. Leg op ieder bord een spiegeltje van saus en daarop enkele tranches gevulde scharrelkipfilet.
2. Garneer af met de tuinboontjes en krieltjes.