Recept
« Terug naar recepten
Gevulde schoentjes
PT45M
Gevulde schoentjes
Een heerlijk gevulde schoentjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde schoentjes te bereiden
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom, maak in het midden een kuiltje, doe hierin de eidooier, de boter en het zout. Snij met 2 messen de boter in kleine stukjes en kneed alles tot een glad deeg. Rol het tot een bal, verpak het in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Was de spinazie en laat ze uitlekken. Verhit de boter en fruit daarin één gepelde en gesnipperde ui gedurende 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Pel en snipper de tweede ui en het teentje knoflook. Kneed ze samen met het ei door het gehakt en breng dit op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit. Maak van bakpapier een model voor een schoenzool van 12 cm. lang. Leg dit op het deeg en radar het uit met een radeerwieltje. Leg het gehakt erop en de goed uitgelekte spinazie. Leg de rest van het deeg erover en vorm er met de handen een schoen van. Druk de randen goed tegen elkaar met een vork. Maak van de deegresten veters en vetergaatjes. Plak ze in vorm vast met losgeroerde eidooier. Bestrijk de hele schoen daar ook mee. Bak de schoen gaar en goudbruin in 30 minuten. Serveer warm.