Recept
« Terug naar recepten
Gevulde slakropjes
PT60M
Gevulde slakropjes
Een heerlijk gevulde slakropjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde slakropjes te bereiden
U kunt bij het ingredient bouillon gebruik maken van echte bouillon, of bouillon gemaakt van tabletten.
Maak het gehakt aan met zout en draai er 4 kleine balletjes van.
Verhit wat boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in 20 minuten, op zacht vuur, gaar en bruin.
Was de slakropjes, verwijder de slechte bladeren en snijd een stukje van de stronk af.
Zet de slakropjes op in een pan met een bodempje water waaraan wat zout is toegevoegd en kook ze gaar in 15 minuten.
Laat daarna de sla goed uitlekken, doe de kroppen over in een vuurvaste schaal en vul elk kropje met een balletje gehakt.
Overgiet de slakropjes vervolgens met de jus of de bouillon en bestrooi het geheel met wat paneermeel.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven (180° C stand 4 of 5).
Bedruip het gerecht nog een keer met de jus of de bouillon en laat de schotel in 15 minuten een lichtbruin korstje krijgen.
Maak het gehakt aan met zout en draai er 4 kleine balletjes van.
Verhit wat boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in 20 minuten, op zacht vuur, gaar en bruin.
Was de slakropjes, verwijder de slechte bladeren en snijd een stukje van de stronk af.
Zet de slakropjes op in een pan met een bodempje water waaraan wat zout is toegevoegd en kook ze gaar in 15 minuten.
Laat daarna de sla goed uitlekken, doe de kroppen over in een vuurvaste schaal en vul elk kropje met een balletje gehakt.
Overgiet de slakropjes vervolgens met de jus of de bouillon en bestrooi het geheel met wat paneermeel.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven (180° C stand 4 of 5).
Bedruip het gerecht nog een keer met de jus of de bouillon en laat de schotel in 15 minuten een lichtbruin korstje krijgen.