Recept
« Terug naar recepten
Gevulde speculaas
PT60M
Gevulde speculaas
Een heerlijk gevulde speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Sinterklaas
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde speculaas te bereiden
Zeef het bakmeel in een kom, voeg de boter, suiker, speculaaskruiden en het zout toe.
Snij de boter klein met 2 messen en kneed daarna alles snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg en dag rusten nadat je het in vershoudfolie hebt gewikkeld.
Verdeel het deeg in twee helften en rol beide helften uit tot lappen van 1/2 cm dikte.
Maak 250 gram amandelspijs aan met een beetje van het losgeklopt ei, het sap van 1 citroen en naar smaak geraspte citroenschil .
Verdeel de aangemaakte amandelspijs over een van de deeglappen (hou ruim 1 cm rand vrij van amandelspijs) en bestrijk het geheel met een beetje losgeklopt ei.
Leg de andere deeglap over de amandelspijs en druk deze lichtjes aan.
Versier de bovenste lap door hier en daar een gehalveerde amandel (of amandelsnippers) in het deeg te steken. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de gevulde speculaas in ca. 25 minuten gaar in een oven van ca. 175 graden.
Snij de boter klein met 2 messen en kneed daarna alles snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg en dag rusten nadat je het in vershoudfolie hebt gewikkeld.
Verdeel het deeg in twee helften en rol beide helften uit tot lappen van 1/2 cm dikte.
Maak 250 gram amandelspijs aan met een beetje van het losgeklopt ei, het sap van 1 citroen en naar smaak geraspte citroenschil .
Verdeel de aangemaakte amandelspijs over een van de deeglappen (hou ruim 1 cm rand vrij van amandelspijs) en bestrijk het geheel met een beetje losgeklopt ei.
Leg de andere deeglap over de amandelspijs en druk deze lichtjes aan.
Versier de bovenste lap door hier en daar een gehalveerde amandel (of amandelsnippers) in het deeg te steken. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de gevulde speculaas in ca. 25 minuten gaar in een oven van ca. 175 graden.
Mijn kookverhaal (Peter Housmans)
Succesrecept van mijn vrouw; wordt jaarlijks in grote hoeveelheden voor veel vrienden, kennissen en collega's gebakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
leaatje zegt:
pietro1948 zegt:
alkien zegt:
hanneke hardam zegt: