Recept
« Terug naar recepten
Gevulde speculaaskoeken
PT25M
Gevulde speculaaskoeken
Een heerlijk gevulde speculaaskoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde speculaaskoeken te bereiden
Boter met db en witte basterd mengen, voeg ei, zout en de speculaaskruiden er aan toe.
Meng en zeef de bakpoeder met de bloem, voeg bij de boter en meng tot een deeg.
Deeg 60 min in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen op 175 gr Celsius.
Deeg uitrollen op 3 mm dikte.
Met een kartelsteker van 10 cm plakken uitsteken, 20 stuks.
Leg de 10 plakken op een ingevette bakplaat.
Meng de spijs met het water en de citroenrasp.
Leg met een lepel 22 gr spijs in het midden van elke plak.
Leg de tweede plak er op en druk de rand aan.
Bestrijk de bovenzijde met losgeklopt eigeel en water.
Druk op elke plak 3 halve amandelen.
Bestrijk ze opnieuw.
Plaats in het midden van de oven de koeken en bak ze in 18-22 min gaar.
Meng en zeef de bakpoeder met de bloem, voeg bij de boter en meng tot een deeg.
Deeg 60 min in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen op 175 gr Celsius.
Deeg uitrollen op 3 mm dikte.
Met een kartelsteker van 10 cm plakken uitsteken, 20 stuks.
Leg de 10 plakken op een ingevette bakplaat.
Meng de spijs met het water en de citroenrasp.
Leg met een lepel 22 gr spijs in het midden van elke plak.
Leg de tweede plak er op en druk de rand aan.
Bestrijk de bovenzijde met losgeklopt eigeel en water.
Druk op elke plak 3 halve amandelen.
Bestrijk ze opnieuw.
Plaats in het midden van de oven de koeken en bak ze in 18-22 min gaar.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Je kunt zo ook groter uitsteken maar dan krijg je er minder.