KookJij

Gevulde speculaaskoeken

Een heerlijk gevulde speculaaskoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde speculaaskoeken te bereiden

Boter met db en witte basterd mengen, voeg ei, zout en de speculaaskruiden er aan toe.
Meng en zeef de bakpoeder met de bloem, voeg bij de boter en meng tot een deeg.
Deeg 60 min in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen op 175 gr Celsius.
Deeg uitrollen op 3 mm dikte.
Met een kartelsteker van 10 cm plakken uitsteken, 20 stuks.
Leg de 10 plakken op een ingevette bakplaat.
Meng de spijs met het water en de citroenrasp.
Leg met een lepel 22 gr spijs in het midden van elke plak.
Leg de tweede plak er op en druk de rand aan.
Bestrijk de bovenzijde met losgeklopt eigeel en water.
Druk op elke plak 3 halve amandelen.
Bestrijk ze opnieuw.
Plaats in het midden van de oven de koeken en bak ze in 18-22 min gaar.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Je kunt zo ook groter uitsteken maar dan krijg je er minder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst