Recept
« Terug naar recepten
Gevulde uiensoep
PT30M
Gevulde uiensoep
Een heerlijk gevulde uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde uiensoep te bereiden
Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt. Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg de bouillon en de Provençaalse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn. Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in. Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep