Recept
« Terug naar recepten
Gevulde varkenshaas in bladerdeeg
PT100M
Gevulde varkenshaas in bladerdeeg
Een heerlijk gevulde varkenshaas in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een goeie vriend die van beroep kok is.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde varkenshaas in bladerdeeg te bereiden
-Pers de knoflook uit boven de olijfolie en meng dit goed met een eetlepel aromat.
-Klap het dunne einde van de varkenshaas terug en zet vast met een prikker.
-Bak de varkenshaas heel kort snel bruin in wat boter of olie. (niet langer dan 3 minuten).
-Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
-Snijd het vlees over de lengte open maar niet helemaal door. (verwijder de prikkers).
-Bestrijk de binnen en buitenkant met het olie mengsel en laat dit even staan.
-Leg intussen de parmaham op 2 stukken huishoudfolie, laat de plakken ham elkaar overlappen.
-Verkruimel de mozzarrela en snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze tussen de varkenshaasjes.
-Leg de varkenshaasjes op de parmaham en rol met behulp van de folie strak op.
-Leg dit in de koelkast en laat minimaal een uur rusten.
-Laat intussen het bladerdeeg ontdooien en maak er 1 grote plak van.
-Snijd deze plak in 2.
-Haal de varkenshaasjes uit de koelkast, verwijder de folie en leg ze op het bladerdeeg.
-Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
-Rol het geheel op en vouw de uiteinden dicht.
-Bestrijk met het overige ei.
-Bak ze in een voorverwarmde oven van 180C voor 25 minuten.
-Laat nog even uit de oven 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken.
-Klap het dunne einde van de varkenshaas terug en zet vast met een prikker.
-Bak de varkenshaas heel kort snel bruin in wat boter of olie. (niet langer dan 3 minuten).
-Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
-Snijd het vlees over de lengte open maar niet helemaal door. (verwijder de prikkers).
-Bestrijk de binnen en buitenkant met het olie mengsel en laat dit even staan.
-Leg intussen de parmaham op 2 stukken huishoudfolie, laat de plakken ham elkaar overlappen.
-Verkruimel de mozzarrela en snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze tussen de varkenshaasjes.
-Leg de varkenshaasjes op de parmaham en rol met behulp van de folie strak op.
-Leg dit in de koelkast en laat minimaal een uur rusten.
-Laat intussen het bladerdeeg ontdooien en maak er 1 grote plak van.
-Snijd deze plak in 2.
-Haal de varkenshaasjes uit de koelkast, verwijder de folie en leg ze op het bladerdeeg.
-Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
-Rol het geheel op en vouw de uiteinden dicht.
-Bestrijk met het overige ei.
-Bak ze in een voorverwarmde oven van 180C voor 25 minuten.
-Laat nog even uit de oven 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken.