KookJij

Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Een heerlijk gevulde varkenshaas in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Een goeie vriend die van beroep kok is.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde varkenshaas in bladerdeeg te bereiden

-Pers de knoflook uit boven de olijfolie en meng dit goed met een eetlepel aromat.
-Klap het dunne einde van de varkenshaas terug en zet vast met een prikker.
-Bak de varkenshaas heel kort snel bruin in wat boter of olie. (niet langer dan 3 minuten).
-Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
-Snijd het vlees over de lengte open maar niet helemaal door. (verwijder de prikkers).
-Bestrijk de binnen en buitenkant met het olie mengsel en laat dit even staan.
-Leg intussen de parmaham op 2 stukken huishoudfolie, laat de plakken ham elkaar overlappen.
-Verkruimel de mozzarrela en snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze tussen de varkenshaasjes.
-Leg de varkenshaasjes op de parmaham en rol met behulp van de folie strak op.
-Leg dit in de koelkast en laat minimaal een uur rusten.
-Laat intussen het bladerdeeg ontdooien en maak er 1 grote plak van.
-Snijd deze plak in 2.
-Haal de varkenshaasjes uit de koelkast, verwijder de folie en leg ze op het bladerdeeg.
-Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
-Rol het geheel op en vouw de uiteinden dicht.
-Bestrijk met het overige ei.
-Bak ze in een voorverwarmde oven van 180C voor 25 minuten.
-Laat nog even uit de oven 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst