Recept
« Terug naar recepten
Gevulde vijgen met ricotta
PT20M
Gevulde vijgen met ricotta
Een heerlijk gevulde vijgen met ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde vijgen met ricotta te bereiden
Klop de room half op met een mixer.
Let erop dat de room niet te dik wordt.
Spatel geleidelijk de ricotta door.
Kruid dit mengsel lichtjes met peper en zout en verdeel het over 3 kommen.
Voeg aan de 1ste kom roze peper en tijm toe.
Klop ongeveer 2 minuten op tot een stevig mengsel.
Voeg aan de 2e kom gehakte dille toe en aan de
3e kom de gehakte bieslook.
Was de vijgen, snij ze doormidden en leg de onderste helften op een schotel.
Doe het 1ste mengsel in een spuitzak met een gekartelde
spuitmond en spuit een mooi toefje op 2 onderste helften.
Dek af met de bovenste helften.
Doe nu hetzelfde met de andere vullingen.
Let erop dat de room niet te dik wordt.
Spatel geleidelijk de ricotta door.
Kruid dit mengsel lichtjes met peper en zout en verdeel het over 3 kommen.
Voeg aan de 1ste kom roze peper en tijm toe.
Klop ongeveer 2 minuten op tot een stevig mengsel.
Voeg aan de 2e kom gehakte dille toe en aan de
3e kom de gehakte bieslook.
Was de vijgen, snij ze doormidden en leg de onderste helften op een schotel.
Doe het 1ste mengsel in een spuitzak met een gekartelde
spuitmond en spuit een mooi toefje op 2 onderste helften.
Dek af met de bovenste helften.
Doe nu hetzelfde met de andere vullingen.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
Dien onmiddellijk op of bewaar ze in de koelkast.